Hacamat Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler

Hacamat Nedir?

Hacamat; vücudun belli bölgelerindeki damarlarda oluşan kirli kanın dışarı atılması işlemidir. Vücudun tıkanmış olan bölgelerdeki ölü hücrelerin, atık vaziyetteki maddelerin bulunduğu kılcal ve ince damarlardaki oluşan kirli kanı çıkarma operasyonudur. Hacamatı iki yaşından altmış yaşına kadar her insan yaptırabilir. Sonuç itibariyle hacamat; bir nevi hastalıklardan kurtulmak ve sağlığı korumak adına yapılmış bir sağlık müdahalesidir.

Hacamat Vücutta Hangi Bölgelere Yapılır ve Faydaları Nedir?

hacamat-2

Omuzlar ve Göğüslere 

Omuz ve göğüslere uygulanan hacamat, baş dönmesine ve baş ağrısına, yüksek tansiyona, akciğer rahatsızlıklarına, boyun fıtığı, kol ve omuz ağrılarına, hormon dengesizliklerine, saçlarda baş gösteren kepeğin ve saç dökülmesinin önlenmesine iyi gelmektedir.

Bele Yapılan 

Bel bölgesine yapılan hacamatın ilk etapta bel ağrısına, bel fıtığına, idrar kaçırmaya, böbrek ve üreme organı hastalıklarının iyileştirilmesine faydası vardır.

Kafa Arkasına 

Kafa arkasından uygulanan hacamat, kulak ağrısına iyi gelmektedir. Ayrıca ruhsal bunalım ve psikolojik bozukluklarına, baş ağrısına, ağız içi yaralarına, kafa derisinde oluşan egzama ve sedefe, diş eti hastalıklarına, göze, göz kapaklarına ve burun hastalıklarına iyi gelmektedir.

Ense Çukuru Altına (Boyun) 

Enseye yani boynumuza yapılan hacamatın, ağız kokularına, gözde oluşan arpacığa ve ödeme, dişlerdeki deformasyona ve diş eti rahatsızlıklarına, lenf bezi ile tiroid hastalıklarına iyi gelmektedir.

Kürek Kemikleri Altına 

Bu bölgeye yaptırılan hacamatın bel ağrısına, bel fıtığına, karın ve mide ağrısına, dalak ve karaciğer hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Kulakların Altı ve Biraz Arkasına 

Bu bölgeye yaptırılan hacamatla baş ağrılarına, kulak, burun, boğaz, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına, başta oluşan titremeye, öndeki ve köpek dişlerine fayda sağlanabilir.

Ayak Bileği Dış Kısmına 

Bu bölgeye yaptırılan hacamatın, gut, fil hastalığına ve varise iyi geldiğine tanıklık edeceksiniz.

Ayak Bileği İç Kısmına 

Basurunuz ve adet düzensizliğiniz varsa bu bölgelere yapılacak hacamatın bu rahatsızlıklara iyi geleceğini unutmayınız.

Baldırlara 

Baldırların arka kısmına hacamatın uygulanması, yüksek tansiyona, böbrek, sedef, fil, idrar yolları hastalıklarına, baldır ve ayakta baş gösteren ağrılara iyi geldiğini göreceksiniz.

Dizlerin İç ve Dış Kısımlarına  

Dizlerin iç ve dış kısımlarına uygulanan hacamatın dizlerinizde oluşan rahatsızlıklara iyi geldiğini göreceksiniz. Ayrıca basura, ayaklarda oluşan yaralara, varis ve adet düzensizliğine iyi gelir.

Kuyruk Sokumuna 

Bu bölgeye uygulanan hacamat prostat hastalığına iyi gelmektedir.

Hacamatın Uygulanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Hacamat yaptırılırken kişiler en az sekiz saat önceden yemeyi içmeyi kesmeleri gerekmektedir. Yani bu tedavi şeklinden en iyi şekilde yararlanmak için aç karna uygulanır. Özellikle boyunlara, kafa arkasına ve kulak arka bölümüne çok sık olarak hacamat yaptırılmaz. Çünkü bu bölgelere sık yaptırılırsa gözlerin zayıf kalmasına neden olabilmektir.

Bayanların özel günlerinde yani adet günlerinde yapılması uygun değildir. Aksi takdirde kadınlarda adet kanamasının durmasına yol açar ve buda rahimde tıkanıklık meydana getirebilir.

Hacamat yaptıran kişilerin en az iki saat uyumamaları ve herhangi bir şey yememeleri gerekmektedir.

Ayrıca uygulamanın yapılmayacağı iki bölüm vardır. Bunlar ense çukuru ve bıngıldaktır. Çünkü bu bölgelere yapılan hacamatın kişinin delirmesine ve unutkanlığına neden olduğu söylenmektedir.

Vücuttaki yanık bölgelere, benlerin üzerine, egzema olan yere, yaraların ve varis üzerlerine  yapılmaz.

Diyaliz hastalarına, daha önce organ nakli olmuş kişilere ve hemofili hastalarına mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Daha önce gözünden, beyninden ameliyat olmuş hastaların kafa ve kulak arkalarına ve boyunlarına yapılmaması daha uygun olur. Hacamat yaptıran kişilerin en az yirmi dört saat geçmeden banyo yapmamaları enfeksiyon kapmamaları açısından önemlidir.

Hacamat Hangi Günler Yapılmalıdır?

Bu uygulama günün ve ayın her diliminde rastgele yapılan bir uygulama değildir. Önemli bazı günlerde uygulanır. En uygun olan uygulama günleri hicri ayın 17, 19, 21, 23.’üncü ile Pazartesi ve Perşembe günleri yapılması lazım gelmektedir. Bu günlerde yapılmasının nedeni, bu zaman dilimlerinde tüm yaşam fonksiyonları harekete geçerek zararlı maddelerin hücumuna uğrar. Adeta vücuttaki zararlı maddeler başkaldırır. Bundan dolayı bu zaman dilimlerinde hacamatın yapılması uygun görülür.

Öte yandan acil durumlarda yapılacak bir hacamat için uygun olan zaman dilimleri hicri takvime göre ayın 13, 14 ve 15.’inci gününe denk gelen her Pazar, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri yapılabilir.

Gün içinde ise hacamatın ne zaman ve hangi saat dilimlerinde yapılmalıdır sorusunun cevabı ise şudur; güneşin doğmasından sonraki iki veya üç saattir. Eğer bu zaman diliminde yapamaz iseniz diğer bir ikinci uygun zaman ise öğle namazından sonraki iki veya üç saattir.

Hacamat Kimlere Yapılmaz?

Hacamatın uygulaması başta hamile bayanlara, altmış yaşını aşmış kişilere, aşırı oranda çok korkanlara, trombosit eksikliği olan yani kanını durduramayan kişilere uygulanmaz.

Hacamatın Faydaları Nelerdir?

hacamat-3

Hacamat son dönemlerde yaygınlaşmaya başlamış olup artık insanlar tarafından kabul görüp uygulanmaya başlamıştır. Faydasına inanan birçok kişi artık hacamatı bir zorunluluk olarak görüp yaptırmak istemektedir. Peki! Hacamatın insanlara ne gibi faydaları vardır? İsterseniz şimdi onlara değinelim.

İlk önce hacamat yapılan bölgede kan dolaşımının canlanmasına vesile olur. Yani kan akımı canlanır, bundan dolayı da bu bölgelere oksijen ve besinlerin ulaşması daha da kolaylaşmış olur.

İnsanlarda kan üretim sistemini düzenleyerek, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Dolayısıyla da vücuda direnç kazandırmaktadır.

Dokularda ve kanlarda biriken atık maddelerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kılcal damarlarda oluşan tıkanıklıkları da açmaktadır. Ayrıca kaslarda oluşan ödemleri yok ederek sertliği ortadan kaldırmaktadır.

Kireçlenmenin oluşmamasına, bel tutulması, baş ve eklem ağrılarına, boyun ve bel fıtığından dolayı meydana gelmiş ağrıların giderilmesinde, karaciğer ve dalakta meydana gelmiş hastalıkların tedavi edilmesinde hacamatın faydaları arasında gösterilmektedir.

 Hacamatı Kimler Yapmalıdır?

Kişiler rahatsızlıklarını öğrenebilmek ve tedavi olabilmek için mutlaka bir hekime muayene olmaları önemle tavsiye olunur. Hacamatı  uzman kişiler ve ehil olan kişiler yapmalıdır. Ehil olmayan insanlara  yaptırılmamalıdır. Önüne her gelene kendinizi teslim etmeyin. İlk hareket mutlaka doktora danışmak olmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Horlama Nasıl Önlenir? başlıklı makalemizde horlama nasıl önlenir, horlamaya kesin çözüm ve Lazerle horlama tedavisi hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Yap